Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Twee vluchten naar Rotterdam moeten tussenlanding maken

Twee Transavia-vluchten vanuit het zuiden naar Rotterdam verliepen vandaag niet helemaal volgens plan. Eerst moest een vliegtuig dat was opgestegen vanuit de Marokkaanse badplaats Al Hoceima een tussenlanding maken in de Spaanse stad Valencia omdat een passagier onwel was geworden. Vervolgens was het raak op de vlucht die vertrok vanuit Rome: die moest vanwege ‘een check’ landen op het vliegveld van Venetië. 

Over het precieze waarom van de tussenlanding op Venetië wil Transavia niet te veel uitweiden. ,,Na check en testen kon om 13.30 weer verder worden gevlogen’’, meldt een woordvoerster. 

Passagiers op de vlucht melden op sociale media dat ze blij zijn dat de KLM-dochter de landing uit voorzorg maakte. Ene Carla grapt dat ze graag had gezien dat de vliegtuigmaatschappij bussen had geregeld voor de tijd dat de passagiers in Venentië aan de grond stonden: ze hadden dan even het toeristenplaatsje kunnen bezoeken. ,,Lijkt me leuker dan het vliegveld.’’

 1. ‘Het Stadhuisplein is een bak teringherrie, maar wel ónze bak teringherrie’
  PREMIUM
  column

  ‘Het Stadhuis­plein is een bak teringher­rie, maar wel ónze bak teringher­rie’

  Het is nooit wat voor mij geweest, dat hele Stadhuisplein niet. Ik ben er in mijn leven misschien drie keer geweest. En dat leverde best een aantal unieke ervaringen op. Want ik was nog nooit eerder zomaar in mijn kont geknepen. Ik hoorde ook voor het eerst een aantal gasten op een terras liefdevol: 'hoerrr' roepen. En dan niet eens alleen naar mij, maar naar elke jongedame die langskwam.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

 • In de hele stad (88%)
 • Alleen daar waar overlast is (4%)
 • Nergens (8%)
9160 stemmen