De politie heeft vandaag een tweede verdachte aangehouden voor de vechtpartij gisteravond op het Bellamyplein in Rotterdam-Spangen.
Volledig scherm
De politie heeft vandaag een tweede verdachte aangehouden voor de vechtpartij gisteravond op het Bellamyplein in Rotterdam-Spangen. © ANP XTRA

Tweede verdachte aangehouden voor vechtpartij waarbij agent tegen hoofd is geschopt en gebeten

De politie heeft vandaag een tweede verdachte aangehouden voor de vechtpartij gisteravond op het Bellamyplein in Rotterdam-Spangen. Daar werd een politieagent geschopt en gebeten, nadat agenten een groep aanspraken, omdat de mensen te dicht op elkaar stonden. Eerder werd al een 30-jarige Rotterdammer opgepakt.

Agenten kregen rond 20.15 uur een melding dat een grote groep bij elkaar stond, iets wat vanwege de anti-coronamaatregelen niet mag. De mannen keerden zich vrijwel meteen tegen de agenten die hen aanspraken. Een agent moest zijn wapenstok gebruiken om een man van zich af te houden. Zijn collega werd geschopt en gebeten. Na gebruik van pepperspray kon een 30-jarige man uit Rotterdam in de boeien worden geslagen.

Quote

Terwijl we op de grond liggen probeert een man ons op het hoofd te schoppen

Belaagde agenten

De agenten schrijven hun emotie een dag later van zich af op Instagram: ,,We kunnen nog om spoedassistentie vragen waardoor alle collega’s in de buurt zo snel mogelijk ter plaatse komen. Als we liggen te vechten, gooien omstanders een fiets naar ons en daarna volgen er bakstenen. Terwijl we op de grond liggen probeert een man ons op het hoofd te schoppen. Toegesnelde collega’s moeten de wapenstok gebruiken om iedereen op afstand te houden. De verdachte, die zich blijft verzetten, bijt letterlijk van zich af en verwondt ons. Uiteindelijk kunnen we pepperspray inzetten waarna hij onder controle gebracht kan worden.’’

Antibioticakuur

,,Het is onacceptabel dat wij tijdens ons werk, juist in deze moeilijke tijd, mishandeld worden. Twee van ons raakten gewond. De bijtwonden leveren een antibioticakuur en tetanusprik op’’, aldus de agenten die vandaag door enkele bewoners uit Spangen werden verrast  met bloemen en chocolade.

Beide verdachten zitten vast.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam