In de Bovenstraat werden in 2015 twee Albanese broers vermoord.
Volledig scherm
In de Bovenstraat werden in 2015 twee Albanese broers vermoord. © Sanne Donders

Tweede verdachte van bloedbad bij mislukte ripdeal in IJsselmonde opgepakt

De politie heeft een 30-jarige Albanees opgepakt die mogelijk betrokken is bij een schietpartij van vijf jaar geleden in Rotterdam-IJsselmonde, waarbij met automatische wapens honderden kogels zijn afgevuurd. Hij wordt ervan verdacht de chauffeur te zijn die de verdachten van en naar de Bovenstraat reed waar zij een bloedbad aanrichtten. 

In een woning in de Bovenstraat werden op 15 januari 2015 twee dode mannen gevonden. Het ging om Albanese broers (25 en 29) die het slachtoffer waren geworden van een mislukte ripdeal. Ze onderhandelden over 6 kilo cocaïne toen het gruwelijk uit de hand liep. Ze werden met een kogelregen uit een automatisch vuurwapen de dood ingejaagd. 

Na de schietpartij werd een 28-jarige man uit Albanië aangehouden. Het OM eiste een jaar later een gevangenisstraf van 20 jaar wegens dubbele moord, maar werd door de Rotterdamse rechtbank vrijgesproken. Wel werd de man veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf voor drugs- en wapenbezit. 

Het Openbaar Ministerie ging in beroep tegen de uitspraak. De zaak zou vorige week dienen bij het Hof, maar is uitgesteld door de aanhouding van deze tweede verdachte. De man is aangehouden terwijl hij van Turkije naar Frankrijk reisde. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam