Tweehonderd gele hesjes lopen over de Erasmusbrug

videoOngeveer tweehonderd ‘gele hesjes’ liepen in alle rust over de Erasmusbrug in Rotterdam. Ze zongen het lied 15 miljoen mensen van Fluitsma en Van Tijn en deelden bloemen aan voorbijgangers uit.

De actievoerders verzamelden zich om 11.30 uur op de brug. Het oorspronkelijke idee was om de bloemen aan de politie uit te delen, maar agenten mogen deze niet aannemen. De ‘gele hesjes’ protesteren tegen het beleid van de regering en maken zich zorgen over Nederland.

De demonstratie is een idee van Jan Dijkgraaf. Hij is de hoofdredacteur van The Post Online, ‘de verzetskrant voor links en rechts Nederland’. Ook columniste Ebru Umar loopt mee. Dijkgraaf hoopt dat de demonstratie andere Nederlanders inspireert om elke zaterdag in elke stad met een geel hesje rond het middaguur de hit ‘15 miljoen mensen’ te zingen. ,,Net zolang totdat het bestuur weer naar de burger luistert.‘’

Volledig scherm
Een stoet van 'gele hesjes' loopt over de Erasmusbrug. © Media TV

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (89%)
  • Alleen daar waar overlast is (3%)
  • Nergens (8%)
3550 stemmen