De foto van twee daklozen die een Rotterdamse wijkagent op Twitter deelde met een boodschap over poepende en plassende EU-migranten.
Volledig scherm
De foto van twee daklozen die een Rotterdamse wijkagent op Twitter deelde met een boodschap over poepende en plassende EU-migranten. © Wijkagent Wim Rietveldt

Tweet van de politie over ‘dronken EU-migranten’ vernederend? Aboutaleb vindt van niet

Burgemeester Aboutaleb neemt geen afstand van een vorige maand door een agent verzonden tweet, die door GroenLinks als ‘vernederend’ wordt beschouwd. Op de foto stonden twee (onherkenbare) daklozen waarbij de politie meldde dat het gaat om ‘dronken EU-migranten die slapen, poepen en urineren op terrassen en in parkeergarages’.

  1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
    Update

    1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

    Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam