Volledig scherm
Deze trapleuningen werden gestolen uit het Zuiderpark. © Politie Charlois

Twintigers aangehouden voor stelen trapleuningen uit Zuiderpark

De meesten zouden het wat veel werk vinden voor de 60 à 70 euro die je er bij de oud ijzerhandelaar voor krijgt, maar een 29-jarige vrouw uit Rotterdam en een 27-jarige man uit Spijkenisse vonden dit blijkbaar niet. Zij stalen twee enorme ijzeren trapleuningen uit het Zuiderpark en probeerden deze te verkopen bij de plaatselijke oud ijzerhandelaar. De politie betrapte de twee echter op heterdaad. 

Het ijzeren framewerk kon worden opgespoord dankzij een oplettende burger die vrijdag melding maakte van de verdwenen trapleuningen uit het park. Omdat twee jaar geleden ook al eens een grafzerk van de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam-Charlois werd gestolen en deze werd teruggevonden bij de plaatselijke oud ijzerhandelaar, besloot de politie zaterdagmorgen hier weer een kijkje te gaan nemen. 

Gestolen waar 

Wat ze toen nog niet wisten, was dat de dieven van de trapleuningen op dat moment ook op het terrein aanwezig waren om hun gestolen waar te verkopen. Een medewerker van de ijzerboer attendeerde de agenten op hun aanwezigheid die op hun beurt meteen op het tweetal afging en ze aanhield op verdenking van het stelen van de trapleuningen.

Het tweetal moet zich nu verantwoorden voor de rechtbank. Ook stond er nog een voorwaardelijke straf open. De trapleuningen kunnen weer terug naar hun oude vertrouwde stek in het park, zodat de bezoekers weer houvast hebben bij het bestijgen en afdalen van de traptreden. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam