Volledig scherm
Archieffoto ter illustratie.

Twintigers beroven 85-jarige van gouden ketting

Een 85-jarige Rotterdammer die gistermiddag zijn stoep aan de Groenezoom in Rotterdam schoon stond te vegen, werd plots door twee jonge gasten beroofd van zijn gouden schakelketting. Nadat zij het sieraad van zijn nek trokken, sprongen zij in een auto en scheurden weg. De politie heeft de daders aangehouden.

De bejaarde man was rond 15.30 uur bezig met het wegvegen van de herfstbladeren op zijn stoep. De Rotterdammer merkte op dat hij door twee jongens in de gaten werd gehouden vanaf de bushalte. Even later naderden ze hem en stelden hem een vraag. 

Toen de man hen niet verstond en naar voren boog, rukte één van de twee jongens de schakelketting van zijn nek. De twee namen snel de benen en sprongen in een rode auto die hen met ronkende motor stond op te wachten. Ze reden weg in de richting van de Dordtsestraatweg.

Bouwvakkers, die nog probeerden het tweetal te grijpen, wisten samen met het slachtoffer een duidelijk signalement aan de politie te geven. Hierdoor konden agenten de rode auto al snel achterhalen. Hierin troffen zij de drie jongens en de gouden schakelketting. 

De daders, Rotterdammers van 19, 21 en 25 jaar, zijn aangehouden en zitten vast. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam