Volledig scherm
Dat Kim is gestolen en niet ontsnapt, weet haar baasje zeker. © Privéfoto

Uil Kim gejat, gespot en weer verdwenen in Rotterdam-IJsselmonde

Dat was schrikken, voor Brigitte Dee.  Haar uil Kim zat gisterenmorgen niet op haar stok in de volière in de achtertuin in IJsselmonde. Gejat, was haar eerste gedachte.

,,Ik herinnerde me direct een vreemde man die van de week aan de deur was geweest met een vaag verhaal dat hij jonkies wilde kopen. Een buurman zag hem later op het pad achter mijn huis. Ook toen had hij geen goede verklaring voor wat hij kwam doen. Het zou me niet verbazen als hij er iets mee te maken heeft.”

Dat Kim gestolen is en niet ontsnapt, weet Dee - die melding heeft gemaakt bij de politie -  zeker. ,,Ze zat met een touw en een clip vast in de volière. Nou, als ze die zelf heeft open gekregen, ga ik met 'r naar het circus. Als ze tenminste terugkomt.” En die kans is er, want gisteren werd Kim even in de buurt gespot. ,,Met het touw en ring nog om haar poot. Misschien heeft ze de dief gebeten en is ze weggevlogen, misschien heeft hij haar vrijgelaten, geen idee.”

Pogingen de vogel met voer te lokken en te vangen draaiden vooralsnog op niets uit en Kim verdween weer. Dee: ,,Ik hoop maar dat ze ergens zit te slapen en vanavond weer opduikt. Mijn grootste angst is dat ze met het touw ergens vast is komen te zitten.” Of de  man aan de deur inderdaad iets te maken heeft met de verdwijning, houdt Dee niet meer zo bezig. ,,Kim leeft nog en ik ga alles proberen om haar terug te laten komen.”

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam