Volledig scherm
De uitbaters van Club White's, vlnr: Ondina en Diana, Jean-Pierre en Paul Mommaers, Gina en op de stoel zus Christine. © AD

Uitbaters Club White's doen vandaag boekje open op tv

Al ruim 30 jaar herbergt een statig herenhuis onderaan de Westzeedijk de exclusieve Club White's.

Weinig vrouwen zijn er binnen geweest, de meeste mannen die het monumentale pand bezochten houden dat liever stil. Want op betaalde seks rust nog altijd een taboe, weten de uitbaters in de tv-serie Allemaal Familie. ,,Ik kan nooit iemand begroeten op straat'', zegt Paul Mommaers.

Nederland telt bijna 200.000 families die tientallen, soms honderden jaren een bedrijf runnen. Ze zorgen voor de helft van alle banen in Nederland.

Zakentycoon John Fentener van Vlissingen zoekt voor de WNL-serie Allemaal Familie typische familiebedrijven. In de aflevering van vandaag betreedt hij de wondere wereld van Rotterdams bekendste seksclub, waar de hechte familie Mommaers uit Brussel sinds 1986 aan het
roer staat.

Hun rijk gedecoreerde gebouw uit 1888 is indrukwekkend. Waar in Rotterdam vind je nog sierstenen in de vorm van hoofden die een roomwitte kroonlijst dragen? Binnen is White's niet minder chic. Rood overheerst in de privébar met podium, waarop een topless dame danst met een levende slang om haar nek. Bij de entree van 50 euro zijn zes drankjes inbegrepen, wie een van de meisjes iets wil aanbieden betaalt extra. Datzelfde geldt voor een gang met een van de dames - vaak studentes en alleenstaande moeders die bijverdienen - naar een aparte kamer.

Doordeweeks bezoeken vooral zakenlieden de club, op vrijdagavond is er meer het uitgaanspubliek te vinden. In het weekeinde is de zaak gesloten. Dan gaat de familie Mommaers met de meisjes uit eten in de betere Rotterdamse restaurants, waar een deel van hun clientèle ook komt. 

Bardame
'Grand dame' van de club is Christine Mommaers, een struise blondine die nog altijd spreekt met een Frans accent. Broer Jean-Pierre woont in Frankrijk, maar komt regelmatig naar Rotterdam. Ooit trouwde hij met een van de meisjes uit zijn club. Het was leuk voor een jaar. ,,Ze was te jong'', zegt hij nu. Broer Paul had meer geluk in de liefde. Hij trouwde de Roemeense bardame uit zijn club, ze hebben nu een zoon. Of die tot nu toe enige nazaat van de familie de club ooit gaat voortzetten? Paul heeft het liever niet. ,,Je kunt nooit iemand begroeten op straat, want je weet nooit met wie ze zijn.'' Hij gunt zijn zoon een toekomst met minder taboes.

Allemaal Familie, 17.00 uur, NPO1. De aflevering is terug te zien op wnl.tv.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
6502 stemmen