Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

'Uitbreiding A4 ontlast Barendrecht'

De aanleg van een nieuw stuk rijksweg A4 tussen Rotterdam-Hoogvliet en de Hoeksche Waard zal de gemeente Barendrecht ontlasten. Dat stelt de Barendrechtse verkeerswethouder Peter Luijendijk, die ook lijsttrekker is voor het CDA bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Hij denkt dat de aanpak van de verkeersproblemen in het Rijnmond-gebied een zaak is voor de gehele Rotterdamse regio. ,,Bereikbaarheid houdt niet op bij de gemeentegrens", sprak Luijendijk in het Barendrechtse radioprogramma Gemeenteloket. Volgens de CDA-wethouder zou het nieuwe deel A4 bij Hoogvliet rechtdoor de Hoeksche Waard in moeten gaan om daar bij Klaaswaal aan te sluiten op de A29.

De A4 ten zuiden van Rotterdam maakt onderdeel uit van de zogenoemde corridor Rotterdam-Antwerpen. Dit jaar begint het rijk een onderzoek naar de kansen voor dit traject op het gebied van economie, duurzaamheid en innovatie en de verschillende transportmogelijkheden. Over de komst van de autoroute woedt al langer een debat. De aanleg van het stuk A4 tussen Schiedam en Delft vergde bijna 50 jaar.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam