Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

'Uitbreiding A4 ontlast Barendrecht'

De aanleg van een nieuw stuk rijksweg A4 tussen Rotterdam-Hoogvliet en de Hoeksche Waard zal de gemeente Barendrecht ontlasten. Dat stelt de Barendrechtse verkeerswethouder Peter Luijendijk, die ook lijsttrekker is voor het CDA bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Hij denkt dat de aanpak van de verkeersproblemen in het Rijnmond-gebied een zaak is voor de gehele Rotterdamse regio. ,,Bereikbaarheid houdt niet op bij de gemeentegrens", sprak Luijendijk in het Barendrechtse radioprogramma Gemeenteloket. Volgens de CDA-wethouder zou het nieuwe deel A4 bij Hoogvliet rechtdoor de Hoeksche Waard in moeten gaan om daar bij Klaaswaal aan te sluiten op de A29.

De A4 ten zuiden van Rotterdam maakt onderdeel uit van de zogenoemde corridor Rotterdam-Antwerpen. Dit jaar begint het rijk een onderzoek naar de kansen voor dit traject op het gebied van economie, duurzaamheid en innovatie en de verschillende transportmogelijkheden. Over de komst van de autoroute woedt al langer een debat. De aanleg van het stuk A4 tussen Schiedam en Delft vergde bijna 50 jaar.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

 1. EUR neemt maatregelen: verdachte seksueel geweld volgt op andere dagen college
  PREMIUM

  EUR neemt maatrege­len: verdachte seksueel geweld volgt op andere dagen college

  De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft maatregelen getroffen, zodat studente Cece Dao (21) niet meer geconfronteerd wordt met de man die haar seksueel belaagd zou hebben. Toen de van oorsprong Vietnamese studente na een uitwisseling vorige maand terugkwam op de universiteit, bleek ze tot haar grote schrik bij dezelfde verplichte lessen te zijn ingedeeld. Er is nu gezorgd dat zij en de man op andere dagen colleges volgen.
 2. Man (22) die openhartoperatie op straat kreeg na steekpartij Club Vibes, maakt het beter

  Man (22) die openhart­ope­ra­tie op straat kreeg na steekpar­tij Club Vibes, maakt het beter

  De 22-jarige man die op 29 december vorig jaar bij een steekpartij bij Club Vibes zwaargewond raakte maakt het beter. Dat meldt zijn advocaat. Hij werd samen met vier vrienden die zaterdagochtend bij het verlaten van de Rotterdamse discotheek geslagen en met scherpe voorwerpen gestoken. Het 22-jarige slachtoffer kreeg op straat een openhartoperatie. Hij was vandaag bij de zitting tegen de verdachte aanwezig.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam