Volledig scherm
Forum Rotterdam laat zich langzaam zien. Nu aan de kant van de Koopgoot de eerste bouwdoeken zijn verdwenen, kun je zien hoe het oude bankgebouw is opgeknapt. De letters hangen er zelfs al aan. © Sanne Donders

Uitgekleed op de bouwplaats: Forum geeft zich langzaam bloot

Hoge bouwhekken, opwaaiend vuil en bonkende betonboren. Rotterdammers weten niet beter. Overal wordt gewerkt, alles ligt open. Dan valt het des te meer op als er opeens een bouwdoek weg is. Dat oude bankgebouw aan de Coolsingel, we waren het bijna vergeten, maar kijk nou eens: daar is Forum Rotterdam. Oké, een stukkie dan.

De eerste schermen naast de Koopgoot verdwijnen en langzaam laat de ‘nieuwste’ aanwinst in hartje Rotterdam steeds meer van zichzelf zien. En dat stukje Forum Rotterdam valt niet tegen. Die ongure, donkere hoek bij de oude zijingang van de ABN Amro-bank heeft plaatsgemaakt voor een fris bakstenen geveltje met verschillende winkelruimtes. De eerste nieuwe ondernemer, de bekende koffieketen Bagels & Beans, is – nog wel achter de bouwhekken – al druk bezig met inrichten. En dan die grote witte letters haaks op de gevel van het gerenoveerde rijksmonument: Forum Rotterdam. Strak en stijlvol, netjes onder elkaar.

‘Bloemkooltoren’

Klaar is het nog lang niet. Er wordt nog druk gewerkt aan de 64.000 vierkante meter aan winkels en horeca. Onder de ‘bloemkooltoren’ van architect Rem Koolhaas met 103 huurappartementen komt modeketen Primark.  Nou, daar moet de komende maanden nog heel wat gebeuren. De budgetkledingwinkel loopt straks helemaal door tot aan het Binnenwegplein. Daar waar ooit het stijlvolle Jungerhans-pand stond. Ergens in 2020 gaat Primark open. 

Ook bekende ketens als Happy Italy en koffiegigant Starbucks krijgen een plekje in Forum. Oude bekende is de Rotterdamse boekhandel Donner. Die is terug van nooit weggeweest. De boekenzaak heeft al die tijd intern verhuisd binnen het bankgebouw en zit nu eindelijk op de nieuwe vaste plek. Hamburgerketen Five Guys is, tegen eerdere berichten in, toch afgehaakt. Tip: check bij een volgend bezoek aan Donner eens dat waanzinnige trappenhuis...

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat is volgens jou de beste plek voor de fanzone?

Wat is volgens jou de beste plek voor de fanzone?

  • Binnenrotte (46%)
  • Schouwburgplein (18%)
  • Willemsplein (5%)
  • Parkkade (7%)
  • Stationsplein (5%)
  • Kralingse Bos (20%)
2467 stemmen