Uitslaande brand in een rij
sloopwoningen in Hellevoetsluis

UPDATE/VIDEOIn Hellevoetsluis is de brandweer vannacht druk bezig geweest met een brand aan de Westkade, die rond 02.15 uur uitbrak. Het gaat om een brand in een rij leegstaande woningen, die zijn dichtgetimmerd. De woningen wachten op sloop om plaats te maken voor nieuwbouw. 

Omdat de brand bij aankomst van de spuitgasten al uitslaand was, schaalden zij verder op naar het sein ‘grote brand’. Meerdere blusvoertuigen zijn ingezet om het vuur te bestrijden, echter is niet kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg naar een aangrenzende woning.

Even na 04.30 uur werden de laatste bluswerkzaamheden verricht en om ongeveer 05.45 uur werd het sein brand meester gegeven. Naar de oorzaak van de brand zal op een later moment onderzoek worden verricht.

De daken van de slooppanden zijn gedeeltelijk ingestort en de woningen zijn inmiddels behoorlijk instabiel. Er wordt rekening gehouden met instortingsgevaar. Vanwege de rookontwikkeling die vrijkwam zijn de vijf naastgelegen woningen die nog wél bewoond zijn, korte tijd ontruimd geweest door de hulpdiensten. In de vroege ochtend konden de bewoners terug naar huis.

Volledig scherm
De spuitgasten konden niet voorkomen dat de brand oversloeg naar een aangrenzende woning. © Mediatv

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam