Anja Beverwijk van het Rotterdamse Greenwheels.
Volledig scherm
Anja Beverwijk van het Rotterdamse Greenwheels. © Anja Beverwijk

Uniek evenement komt naar Rotterdam: met deelauto naar drive-in bioscoop

twee minuten metEen nog niet eerder vertoond fenomeen in Nederland: met een deelauto naar de drive-in bioscoop. Op donderdag 30 september en vrijdag 1 oktober kan het op het terrein van het ss Rotterdam, waar de film Little Miss Sunshine wordt gedraaid. ,,Een waanzinnige avond uit in hartje Rotterdam”, vindt Anja Beverwijk van het Rotterdamse Greenwheels.

 1. Toen YouTube en Netflix nog onbekend waren: dit is een ode aan de ouderwetse videotheek
  PREMIUM

  Toen YouTube en Netflix nog onbekend waren: dit is een ode aan de ouderwetse videotheek

  Je had er zo’n beetje één in elk winkelcentrum en elke winkelstraat. En thuis maakte je er een klein feestje van met de film die je er zojuist had gehuurd. Wie herinnert zich die goeie ouwe videotheek nog? Nu nagenoeg uit het straatbeeld verdwenen, maar lang een fenomeen en ongekend populair. Gyz La Rivière verzamelde anderhalf jaar alles over de videotheek en maakte er het boek Home Video mee.
 2. Tuin van Theater Koningshof is nu festivalterrein: Openlucht Bioscoop en Parklif/ve komen eraan
  PREMIUM

  Tuin van Theater Koningshof is nu festival­ter­rein: Openlucht Bioscoop en Parklif/ve komen eraan

  Na wat stille weken is er de komende twee weekenden volop reuring in Theater Koningshof. Want de tuin van het Maassluise theater, die grenst aan het Lepelaarsplantsoen, is omgebouwd tot festivalterrein. Vanaf donderdag is hier een openluchtbioscoop, het laatste weekend van augustus is het tijd voor festival Parklif/ve. Theaterdirecteur Wim Staessens heeft het er maar druk mee.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam