Volledig scherm
PREMIUM
Stefano Peruzzi van het bedrijf WhaleWashing. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Unieke 'carwash': schepen van top tot teen gereinigd

Haven RotterdamDe Rotterdamse haven krijgt een internationale primeur: een enorme wasstraat voor grote schepen. De vaartuigen kunnen deze 'mega-carwash' zo in varen, waarna ze van top tot teen worden schoongemaakt met gigantische borstels. Dit is niet alleen veel goedkoper, maar ook goed voor het milieu.

Het idee is eigenlijk zo simpel dat het eigenlijk vreemd is dat niemand het ooit eerder heeft bedacht. Je bouwt een enorme wasstraat in de haven waar schepen tijdelijk kunnen 'parkeren' en laat grote borstels aan beide zijden van het schip, die door krachtige motoren worden voortgestuwd, het werk doen.

 1. Hoe twee doodnormale mannen als royals trouwden: ‘Zelfs Marijke Helwegen keek haar ogen uit’
  PREMIUM

  Hoe twee doodnorma­le Rotterdam­mers als royals trouwden: ‘Zelfs Marijke Helwegen keek haar ogen uit’

  In luxe en weelde trouwen als Willem-Alexander en Máxima of als Harry en Meghan: voor veel mensen slechts een droom, maar voor twee doodnormale, jonge mannen werd het toch echt werkelijkheid. Rotterdam was donderdag het decor van een spektakel dat zijn weerga niet kende, inclusief een koninklijke escort, elegante kostuums en een bonte verzameling van BN’ers. ,,Het was sprookjesachtig, liefdevol, heerlijk over de top, maar bovenal: perfect.”
 2. Zakenduo maakt lange reis naar Rotterdam voor mondkapjes (maar dat blijkt oplichterij)

  Zakenduo maakt lange reis naar Rotterdam voor mondkapjes (maar dat blijkt oplichte­rij)

  Een Britse en een Chinees-Australische ondernemer zijn voor niets naar Rotterdam afgereisd voor een grote partij mondkapjes. Hun was door een Nederlandse bedrijf verteld dat in de havenstad miljoenen kapjes klaarlagen, maar eenmaal ter plekke stonden ze voor een dichte deur. Ze zeggen ongeveer 1,2 euro te hebben aanbetaald voor de kapjes, waar in Azië momenteel een grote vraag naar is vanwege het coronavirus.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam