Volledig scherm
Club Playa. © AD

Vader en zoon de cel in voor dodelijke schoppartij

Vader Mahinder B. (56) en zoon Deepak (31) uit Rotterdam zijn schuldig bevonden aan het doodschoppen van plaatsgenoot Maikel Rasoelbaks (41). Het slachtoffer werd bij een knokpartij voor de deur van Club Playa aan de 2e Rosestraat in Rotterdam-Zuid zo zwaar mishandeld dat hij in coma raakte en zes dagen later overleed.

Tegen beide verdachten werd twee weken geleden acht jaar gevangenisstraf geëist. De zoon kreeg die wel opgelegd, zijn vader moet zes jaar de cel in. Zijn aandeel in de mishandeling wordt minder zwaar geacht dan dat van zijn zoon.

Het fatale incident dateert van juli 2017. De bewuste nacht ontstond rond half drie ruzie in de omgeving van het café. Een neef van Rasoelbaks maakte vanuit een auto een cynische opmerking over Deepak B. Die reageerde door de bril van de neef af te pakken en weg te smijten. Het gevolg: een massale knokpartij tussen twee groepen. Rasoelbaks werd daarbij liggend op de grond herhaaldelijk tegen zijn hoofd geschopt.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. ‘Financiering nieuwe stadion van Feyenoord ligt op koers’

    ‘Financie­ring nieuwe stadion van Feyenoord ligt op koers’

    De financiering voor het nieuwe stadion van Feyenoord ligt op koers. In een brief aan de gemeenteraad meldt Stadion Feijenoord dat er volop interesse is om aandelen te kopen in dit megaproject in Rotterdam-Zuid. Voor ongeveer 50 procent van het benodigde aandelenkapitaal à 202 miljoen euro hebben investeerders inmiddels een ‘intentie‘ afgegeven, voor nog eens 20 procent hebben potentiële geldschieters een bijdrage in beraad.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam