Volledig scherm
PREMIUM
Poppodium Waterfront aan de Rotterdamse Boompjes, waar vader en zoon K. tussen 2010 en 2015 de scepter zwaaiden. © ANP

Vader en zoon en de vele miljoenen

waterfrontVandaag wordt het onderzoek naar de 'Waterfront-fraude' gepresenteerd. Een portret van de hoofdrolspelers, vader en zoon K.

Een 'mooi boy' en een zorgeloos type. Rijdt het liefst in een Mercedes AMG. En met zijn Badr Hari-achtige uitstraling ook nog eens populair bij de dames. Een vriendelijke man ook wel, zo omschrijven bekenden de 33-jarige Göksel 'Kokko' K.

Een zorgeloos leven leidde Kokko zeker, toen hij tussen 2010 en 2015 de scepter zwaaide over het poppodium Waterfront aan de Rotterdamse Boompjes. Eerst organiseerde hij met zijn bedrijfje Club ZaZa zelf feestjes, later liet hij het werk over aan andere organisatoren. Het bleek een goudmijn, maar niet vanwege de feesten. Kokko weigerde de gemeente, de huisbaas, simpelweg huur te betalen.

Dat niet alleen. Zijn vader factureerde voor 8 miljoen euro aan valse bouwklussen aan het pand. De gemeente betaalde blind uit, totdat vorig jaar een belletje begon te rinkelen. Sindsdien is de Rotterdamse politiek in de ban van het 'Waterfront-schandaal'.

Luxe auto's
Zijn zelfverzekerde blik is inmiddels verdwenen, zeggen de buren over Kokko. Zijn drie luxe auto's staan niet meer in de garage. Die zijn in beslag genomen, vermoeden ze. Tegenwoordig beweegt hij zich voort in een Fiat Panda of op de fiets.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Rotterdam