Volledig scherm
De doodgeschoten man is de 21-jarige Mitchel Winters. © Facebook

Vader van Mitchel werd ook doodgeschoten door politie

De vader van de maandag in het Schiedamse Beatrixpark door de politie doodgeschoten Mitchel Winters (21) kwam ook om het leven nadat agenten op hem hadden geschoten. Dat gebeurde in 2010 in Nijmegen. De toen 40-jarige Jerry Landveld had alleen een aardappelschilmesje bij zich en werd getroffen door 8 politiekogels.

Landveld werd op 20 augustus 2010 op de Neerbosscheweg door de politie doodgeschoten. Hij kreeg ruzie met een kennis in een Lidl in Nijmegen. Om onduidelijke redenen reed de politie even later de 40-jarige Jerry klem, en beschoten hem. Zittend in zijn auto stak hij met het mesje in op een politiehond, die hem in zijn been had gebeten. Hij werd in totaal acht keer geraakt door politiekogels.

Het Openbaar Ministerie in Utrecht bepaalde dat de agenten die op Landveld hadden geschoten, niet zouden worden vervolgd omdat ze uit noodweer en volgens de ambtsinstructie zouden hebben gehandeld. 

De advocaat van de familie ging daartegen in protest. Hij stelde dat als bij het gebruik van overheidsgeweld een dodelijk slachtoffer valt, een onafhankelijke rechter moet beoordelen of sprake was van een strafbaar feit. De raadsman vindt dat nabestaanden daar recht op hebben.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (3%)
  • Nergens (8%)
4223 stemmen