Volledig scherm
© Feyenoord

Van Bronckhorst en Van Persie openen ‘Nieuw Varkenoord’

Feyenoord-iconen Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie hebben vanmiddag de officiële opening  verricht van het nieuwe sportcomplex FASC, wat staat voor Feyenoord Academy en Sportclub. De jeugd van de Stadionclub en de amateurs spelen vanaf dit seizoen op wat voorlopig ‘het nieuwe Varkenoord’ wordt genoemd. 

De publieksopening is morgen met twee vriendschappelijke wedstrijden: om 12.00 uur Feyenoord Onder 17 tegen AEK Athene en om 14.30 uur Onder 19 tegen Almere City. Vanaf 11.00 uur zijn er rondleidingen op het terrein aan de Olympiaweg. Het  sportcomplex is de opvolger van het ‘oude’ Varkenoord naast de Kuip, waar deze zomer afscheid van is genomen.

Hall of Fame

Volgens commercieel directeur Mark Koevermans behoort Feyenoord Academy met de komst van dit complex tot de top van Nederland. ,,Over het nieuwe complex kunnen we zeggen: dit is topsportwaardig” Hij noemde Feyenoord een kroonjuweel dat al jarenlang goede talenten opleidt. ,,Met die wetenschap moet je investeren in de lange termijn.”

Die investering is met de komst van het nieuwe Varkenoord gedaan. ,,We zijn erg blij dat we dit in samenwerking hebben gedaan met Sportclub Feyenoord”, zegt Koevermans. 

De blikvanger in het complex is Het Plein met groot Feyenoord-logo en de Hall of Fame. Daarin zijn de beeltenissen van Feyenoords zelfopgeleide spelers te zien.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in! 

Volledig scherm
© Feyenoord

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

  • Wow, dit is te gek! (68%)
  • Is dit alles...? Valt een beetje tegen (17%)
  • Het heeft inderdaad veel weg van de Kuip (15%)
26323 stemmen