Volledig scherm
PREMIUM
Chefkok Pepijn Schmeink van Jack Bean. Bij restaurant Jack Bean wordt alleen met plantaardig materiaal gewerkt. © Jan de Groen

Van geitenwollensok en hipsters naar iedereen: plantaardig smullen

Veganistisch eten wint terrein in Rotterdam. In aardig wat horeca-zaken is een groot deel en geregeld zelfs alles op de menukaart plantaardig. ,,De doelgroep is van 'geitenwollensok' naar hipsters overgeslagen en nu is het publiek heel divers. Tot aan bezoeksters van de Huishoudbeurs. Het is de hype voorbij.''

Cilla Zwarts-Voogd (35) en haar man Tom (32) zitten midden in een verbouwing. Het Rotterdamse paar opent eind december, en anders uiterlijk begin januari, 'Plantastic! Health Hub' aan de Mariniersweg. Voor driekwart is het een horeca-gelegenheid, de rest is retail. Denk bij dat laatste aan duurzame T-shirts van biokatoen met opdruksels van plantaardige inkt, maar ook notitieblokjes waar geen boom voor sneuvelt omdat ze zijn gemaakt van gemalen steen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam