Van links naar rechts: vader Vas, zoon Max en moeder Jacqueline de Groot van Alvasco, een familiebedrijf uit IJsselmonde dat al generaties lang grafstenen maakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: vader Vas, zoon Max en moeder Jacqueline de Groot van Alvasco, een familiebedrijf uit IJsselmonde dat al generaties lang grafstenen maakt. © Frank de Roo

Van miljarden jaren oud graniet tot de laatste trends in glas of roestvrij staal. Bij Alvasco is geen grafzerk gelijk

Made in 010Gezellig is anders, denk je aanvankelijk wanneer je voor de entree van Alvasco Steenhouwerij in Oud-IJsselmonde staat. Waren de straatjes er naartoe nog vrolijk en vol leven, wie door de ramen gluurt ziet louter grafmonumenten. Memento mori, inderdaad. Oftewel: gedenk te sterven. Maar dan blijk je ineens face to face te staan met een familie die weliswaar van de dood hun beroep heeft gemaakt, maar verder in alles het leven viert.

  1. Rotterdam is verkeerd geparkeerde deelscooters spuugzat: ‘Ze worden echt overal neergezet’
    PREMIUM
    POLL

    Rotterdam is verkeerd geparkeer­de deelscoo­ters spuugzat: ‘Ze worden echt overal neergezet’

    Rotterdam is de overlast veroorzaakt door deelscooters meer dan beu. Voetgangers, mindervaliden en mensen met kinderwagens klagen steen en been over de verkeerd geparkeerde voertuigen, die soms de stoep in de volle breedte blokkeren. De gemeente komt met maatregelen. ,,We zijn bezig met het aanscherpen van het beleid’’, zegt wethouder Judith Bokhove (GroenLinks, verkeer en vervoer).

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam