Volledig scherm
De Lucasschool in Rotterdam-West. © AD

Van ontucht verdachte onderwijzer Lucasschool Rotterdam moet zes jaar de cel in

De van ontucht verdachte onderwijzer Eric K. uit Gouda is schuldig bevonden aan seksueel misbruik van drie minderjarige leerlingen. De 51-jarige man is conform de strafeis veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. 

De man ontkende tot aan de rechtszaak van twee weken geleden, maar kwam bij aanvang van de zitting onverwacht met de boodschap schoon schip te willen maken en zijn verantwoording te nemen. Hij dacht door te ontkennen zijn huwelijk te kunnen redden. De Gouwenaar en zijn vrouw zijn inmiddels gescheiden. ,,Wat twee meisjes hebben verklaard, klopt. Dat van het derde meisje is niet waar’’, zei de man tijdens de zitting

Hij gaf te kennen niet te weten wat hem heeft gedreven tot het misbruik. ,,Ik had een moeilijke tijd, last van spanningen en stress en zocht nieuwe uitdagingen’’, zei hij. ,,Een beetje obligaat‘’, oordeelde de aanklager. ,,Wel aangeven dat je schoon schip wil maken, maar verder komt er niks uit.’’

De docent aan de Lucasschool in Rotterdam-West werd in januari van dit jaar aangehouden. Eind 2018 was aangifte tegen hem gedaan. Dat gebeurde nadat de ouders van een meisje, dat onder behandeling was bij een psychiater, van de gedragsdeskundige te horen kregen dat hij misbruik vermoedde. Daarop doorzocht de zedenpolitie de woning van de leraar en vond er kinderporno. Nadat de vermeende ontucht in de publiciteit was gekomen, werden nog twee aangiften gedaan tegen de Gouwenaar.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam