Volledig scherm
Van Oord was eerder betrokken bij het Gemini Offshore Windpark, op bijna 85 kilometer uit de kust van Groningen. © RV

Van Oord bouwt groot windpark op zee bij Taiwan

Waterbouwer Van Oord uit Rotterdam heeft de opdracht gekregen voor de bouw van een groot windpark bij Taiwan. Met het verkrijgen van dit contract zet Van Oord een belangrijke stap op de Aziatische offshore windmarkt.

Het Yunlin-project heeft een contractwaarde van ongeveer 500 miljoen euro. Het gaat om een windpark met een vermogen van 640 MegaWatt.

Quote

Een geweldige kans voor Van Oord om ook buiten Europa onze expertise te laten zien

Pieter van Oord

Het windpark wordt ontwikkeld door de Duitse projectontwikkelaar wpd. Van Oord is verantwoordelijk voor het ontwerpen, laten fabriceren en installeren van de tachtig fundaties voor de windmolens. De voorbereidingen van het windpark op zee, dat 8 kilometer uit de kust van Yunlin County zal verrijzen, is meteen begonnen. Begin 2020 zijn de eerste fundaties beschikbaar voor installatie. De installatie vindt ook in hetzelfde jaar plaats .

Taiwan wil windparken bouwen, omdat het land af wil van kernenergie. De Taiwanese overheid heeft als doel om 5,5 GigaWatt aan offshore windprojecten te installeren voor 2025.

Van Oord aasde al een tijdje op de Aziatische markt. ,,In Azië, en met name in Taiwan, wordt volop geïnvesteerd in wind op zee’’, zegt topman Pieter van Oord in een persbericht van het Rotterdamse familiebedrijf. ,,Het Yunlin-project is een geweldige kans voor Van Oord om ook buiten Europa onze expertise te laten zien."

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam