Volledig scherm
PREMIUM
Pepijn Kuyper, de nieuwe directeur van Lantaren Venster. FOTO MARCO DE SWART © Marco De Swart

'Van Rotterdam nog meer filmstad maken'

Pepijn KuyperPepijn Kuyper wordt de nieuwe directeur van filmhuis en jazz-podium LantarenVenster. De geboren Rotterdammer wil snel aan de slag. ,,Ik mag mooie dingen gaan doen."

LantarenVenster zit in mijn dna, vertelt Pepijn Kuyper (39) in de foyer van het theater. ,,Ik heb op de oude locatie in de Gouvernestraat mijn eerste arthousefilms gezien en mijn moeder was programmamaker bij De Lantaren, de voorloper van het theater." Ook zijn vader was actief als muzikant en journalist in diezelfde culturele scene. ,,Hij schreef onder andere voor het AD."

Kuyper werd in Rotterdam geboren en woont sinds 2,5 jaar weer hier, in het Lloydkwartier. Op 1 april is zijn eerste werkdag. ,,Ik kan niet wachten."

Op dit moment is hij nog directeur van LUX, een vergelijkbaar theater in Nijmegen. ,,Ik laat nogal wat achter, want LUX is een minstens zo mooi theater. Maar hier mag ik mooie dingen doen in de context van een stad die volop ontwikkelt. Deze stad blijft de komende tien jaar groeien, dat voel je gewoon."

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
7396 stemmen