Volledig scherm
PREMIUM
Pepijn Kuyper, de nieuwe directeur van Lantaren Venster. FOTO MARCO DE SWART © Marco De Swart

'Van Rotterdam nog meer filmstad maken'

Pepijn KuyperPepijn Kuyper wordt de nieuwe directeur van filmhuis en jazz-podium LantarenVenster. De geboren Rotterdammer wil snel aan de slag. ,,Ik mag mooie dingen gaan doen."

LantarenVenster zit in mijn dna, vertelt Pepijn Kuyper (39) in de foyer van het theater. ,,Ik heb op de oude locatie in de Gouvernestraat mijn eerste arthousefilms gezien en mijn moeder was programmamaker bij De Lantaren, de voorloper van het theater." Ook zijn vader was actief als muzikant en journalist in diezelfde culturele scene. ,,Hij schreef onder andere voor het AD."

Kuyper werd in Rotterdam geboren en woont sinds 2,5 jaar weer hier, in het Lloydkwartier. Op 1 april is zijn eerste werkdag. ,,Ik kan niet wachten."

Op dit moment is hij nog directeur van LUX, een vergelijkbaar theater in Nijmegen. ,,Ik laat nogal wat achter, want LUX is een minstens zo mooi theater. Maar hier mag ik mooie dingen doen in de context van een stad die volop ontwikkelt. Deze stad blijft de komende tien jaar groeien, dat voel je gewoon."

  1. ‘Financiering nieuwe stadion van Feyenoord ligt op koers’
    PREMIUM

    ‘Financie­ring nieuwe stadion van Feyenoord ligt op koers’

    De financiering voor het nieuwe stadion van Feyenoord ligt op koers. In een brief aan de gemeenteraad meldt Stadion Feijenoord dat er volop interesse is om aandelen te kopen in dit megaproject in Rotterdam-Zuid. Voor ongeveer 50 procent van het benodigde aandelenkapitaal à 202 miljoen euro hebben investeerders inmiddels een ‘intentie‘ afgegeven, voor nog eens 20 procent hebben potentiële geldschieters een bijdrage in beraad.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam