Volledig scherm
Karl Trunk treedt eind dit jaar op tijdens het Kerstcircus Ahoy. © Kerstcircus

Van vrouwen in een kubus tot een show met katten: kerstcircus Ahoy heeft alle acts op een rijtje

De artiesten voor het Kerstcircus Ahoy zijn bekend. Zo meldt de Duitser Karl Trunk zich met een tris pony’s en paarden van 21 tot en met 30 december in de Rotterdamse piste. Uit Rusland is het Aerial Ring Trio gecontracteerd. De vrouwen voeren meters boven de grond in een ronddraaiende kubus bijzondere acts uit die zijn gebaseerd op balans en kracht.

Met zijn dubbele Wheel of Death was de Marokkaanse Mustafa Danguir door circusproducent Fernand Banning al heel vlot binnen gehengeld.  Net als de in Rotterdam wonende Emily en Menno van Dyke met hun tango- en jongleerdans. Alles bij elkaar zullen er in december tien acts actief zijn in Ahoy.

Volledig scherm
De mannen van Troupe Richter in actie. © Kerstcircus

Dat het circuswereldje zeer internationaal is blijkt uit het aantrekken van de Ethiopische acrobaten van Axum Troupe. Twee leden van dit gezelschap liggen tijdens de act op hun rug om de twee andere leden met hun voeten op te vangen, terwijl ze hoog over hen heen en weer springen. Troupe Richter is dit jaar van de partij met een springplanknummer. Het negenkoppige gezelschap vliegt letterlijk door de piste met razendsnelle trucs.

Naast de pony’s en paarden van Karl Trunk zijn er nog twee dierenacts. Duitser Sandro Montez brengt een komisch showstuk met jonge honden en de Russische Anelya Ross heeft van een groepje katten artiesten gemaakt. Entreebewijzen zijn te koop via www.kerstcircus.nl/tickets.

 In totaal passeerden eind vorig jaar 44.979​ bezoekers de entreedeuren van Ahoy om te kijken naar het jaarlijkse circusspektakel. De laatste show van 2018 werd bijgewoond door 2.700 bewoners, begeleiders en mensen uit de thuiszorg van zorginstelling Laurens. Eind dit jaar heeft de 49ste editie plaats van het Kerstcircus. 

Volledig scherm
Sandro Montez met zijn circushonden. © Kerstcircus

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam