Volledig scherm
Disneyfans hoeven niet langer overstappen om om Assepoester te zien. © Disney

Vanaf vandaag rechtstreeks van Rotterdam naar Disneyland Parijs

VIDEOGoed nieuws voor liefhebbers van sprookjes en achtbanen: sinds vandaag is er een directe Thalys-verbinding tussen Rotterdam en Disneyland Parijs. Voorheen moesten treinreizigers naar het pretpark overstappen in Brussel, maar dat hoeft niet meer. 

Twee keer per dag vertrekt een trein vanaf Rotterdam Centraal die bezoekers voor de deur van Disneyland afzet. De rit duurt ruim 3,5 uur. Met de Disneyschilderingen op de buitenkant is de trein niet te missen. 

Ook rijdt de hogesnelheidstrein vanaf vandaag rechtstreeks naar vliegveld Charles de Gaulle. 

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en de directeur van NS International hebben de eerste Disneytrein vanochtend uitgezwaaid. 

Lezers van het AD konden zich opgeven voor een winactie: met de Thalys naar Disneyland Parijs. Zondagochtend vertrokken de winnaars met de trein naar het pretpark.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. Een burgemeester die het meer dan twaalf jaar in een stad volhoudt, is bijzonder. Zeker als hij een bemoeial is
    PREMIUM
    Commentaar

    Een burgemees­ter die het meer dan twaalf jaar in een stad volhoudt, is bijzonder. Zeker als hij een bemoeial is

    De een gaat voor zijn derde termijn, de ander houdt het na drie jaar voor gezien. Het opstappen van de burgemeester van Vlaardingen illustreert onbedoeld hoe opmerkelijk het besluit van Ahmed Aboutaleb is om er na twaalf jaar nóg een periode in Rotterdam aan vast te plakken. Dat hij niet op Rotterdam en de Rotterdamse politiek is uitgekeken - en Rotterdam niet op hem - is bijzonder.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam