Volledig scherm
Disneyfans hoeven niet langer overstappen om om Assepoester te zien. © Disney

Vanaf vandaag rechtstreeks van Rotterdam naar Disneyland Parijs

VIDEOGoed nieuws voor liefhebbers van sprookjes en achtbanen: sinds vandaag is er een directe Thalys-verbinding tussen Rotterdam en Disneyland Parijs. Voorheen moesten treinreizigers naar het pretpark overstappen in Brussel, maar dat hoeft niet meer. 

Twee keer per dag vertrekt een trein vanaf Rotterdam Centraal die bezoekers voor de deur van Disneyland afzet. De rit duurt ruim 3,5 uur. Met de Disneyschilderingen op de buitenkant is de trein niet te missen. 

Ook rijdt de hogesnelheidstrein vanaf vandaag rechtstreeks naar vliegveld Charles de Gaulle. 

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en de directeur van NS International hebben de eerste Disneytrein vanochtend uitgezwaaid. 

Lezers van het AD konden zich opgeven voor een winactie: met de Thalys naar Disneyland Parijs. Zondagochtend vertrokken de winnaars met de trein naar het pretpark.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. Curaçao ziet een reddingsplan als in Rotterdam-Zuid wel zitten en vraagt Aboutaleb om hulp

    Curaçao ziet een reddings­plan als in Rotterdam-Zuid wel zitten en vraagt Aboutaleb om hulp

    Extra lange schooldagen voor achterstandskinderen, grondig gerenoveerde huizen, baangaranties en een team dat genadeloos zwart geld in beslag neemt: Rotterdam-Zuid heeft het, en misschien krijgt Curaçao het ook. Het Caribische eiland roept de hulp in van Rotterdam. Zo’n grootschalige miljarden kostende opknapbeurt als het Nationaal Programma Rotterdam Zuid, dat ziet een Antilliaanse minister ook wel zitten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam