Volledig scherm
Disneyfans hoeven niet langer overstappen om om Assepoester te zien. © Disney

Vanaf vandaag rechtstreeks van Rotterdam naar Disneyland Parijs

VIDEOGoed nieuws voor liefhebbers van sprookjes en achtbanen: sinds vandaag is er een directe Thalys-verbinding tussen Rotterdam en Disneyland Parijs. Voorheen moesten treinreizigers naar het pretpark overstappen in Brussel, maar dat hoeft niet meer. 

Twee keer per dag vertrekt een trein vanaf Rotterdam Centraal die bezoekers voor de deur van Disneyland afzet. De rit duurt ruim 3,5 uur. Met de Disneyschilderingen op de buitenkant is de trein niet te missen. 

Ook rijdt de hogesnelheidstrein vanaf vandaag rechtstreeks naar vliegveld Charles de Gaulle. 

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en de directeur van NS International hebben de eerste Disneytrein vanochtend uitgezwaaid. 

Lezers van het AD konden zich opgeven voor een winactie: met de Thalys naar Disneyland Parijs. Zondagochtend vertrokken de winnaars met de trein naar het pretpark.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. ‘Dordrecht, je hebt toch wel ergens een gemeentebestuur?’
    PREMIUM
    COLUMN

    ‘Dordrecht, je hebt toch wel ergens een gemeentebe­stuur?’

    Martijn Krabbé deed het geweldig. Hij was de verteller van The Passion in Dordrecht en dat deed hij goed. Hij zette een warme, krachtige stem op en deed alles uit zijn hoofd. Waarom hij dan toch een briefje in zijn handen had, was mij een raadsel. Maar goed, dat was met wat hij zei ook al, een raadsel. Hij leek potverdorie de plaatselijke VVV wel. Een feitje over Dordrecht hier, een anekdote over Dordt daar en tussendoor nog wat leuke weetjes. Over Dordrecht.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam