Vandalen hebben netten vernield.
Volledig scherm
Vandalen hebben netten vernield. © V.V. Rijsoord

Vandalen vernielen spullen van voetbalclub

Vandalen hebben het de laatste tijd gemunt op V.V. Rijsoord in Ridderkerk. Zo zijn netten van doelen kapot getrokken en reclameborden stuk getrapt. Dat terwijl de voetbalclub is gesloten.

De voetbalclub betreurt de gebeurtenissen. ,,In een tijd dat we op elkaar moeten letten en voorzichtig moeten zijn, schijnt het moeilijk te zijn om de boel heel te houden’’, schrijft de club op haar website. ,,Normaal gesproken hebben we al last van vernielingen, maar de afgelopen anderhalve week loopt het echt de spuigaten uit.’’

De leiding heeft besloten om zo veel mogelijk spullen achter slot en grendel te zetten. ,,Dit soort praktijken kost ons bakken met geld.’’ De club hoopt dat de mensen respecteren dat het terrein gesloten is. Zodat er straks weer gevoetbald kan worden en dat niet eerst spullen moeten worden vervangen.

Ook in Vlaardingen en Barendrecht klimmen jongeren over de hekken om op de gesloten sportcomplexen te komen. Bij voetbalvereniging Smitshoek knipte zelfs iemand het hek door om een balletje te kunnen trappen. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam