Volledig scherm
Raisa Fairbairn. Het onderzoek naar haar dood is nog in volle gang. © Privéfoto

Veel donaties voor uitvaart van Raisa Fairbairn

Vrienden, bekenden en betrokkenen doneren massaal voor de uitvaart van de vorige week overleden Raisa Fairbairn (28). Initiatiefnemer van de inzamelingsactie Jorge Nicasia is blij met de giften. ,,Zo kunnen we een grote last die op de schouders van haar ouders rust, wegnemen.’’

De Rotterdamse Raisa, eigenares van een dansschool,  kwam vorige week onder verdachte omstandigheden om het leven. Ze werd vermist door familie, waar ze na een melding in het water nabij Hotel New York op de Kop van Zuid werd gevonden. Raisa werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht waar ze enkel dagen later overleed. Het onderzoek van de politie is nog in volle gang.   

Nicasia, een goede vriend van Raisa, vroeg haar familie om toestemming voor de actie en benaderde het online inzamelingsplatform GoFundMe. Het streefbedrag is 7500 euro en nu al is 6000 euro gedoneerd. ,,Ik heb het initiatief genomen omdat Raisa veel te jong is gestorven en nog niet, net als veel andere jonge mensen, aan een overlijdensverzekering had gedacht. Met de opbrengst hopen we Raisa een mooi afscheid te geven. Eentje die bij haar past.’’

Quote

Met de opbrengst hopen we Raisa een mooi afscheid te geven. Eentje die bij haar past

Jorge Nicasia

Herinneringen

Aanvankelijk leefde het idee om Raisa over te brengen naar Curaçao, waar haar ouders wonen, en haar daar te begraven. ‘Raisa was een wereldreiziger die het uiteindelijke doel had om zich te vestigen in de Caribbean’, schrijft Nicasia op de website GoFundMe. ‘Maar zoals we inmiddels hebben ervaren is de plek waar Raisa haar laatste rustplaats zou willen hebben de plek is waar ze jaren thuis was. Een plek waar ze veel herinneringen heeft en waar ze is opgegroeid: Nederland’.

Gezien het feit dat er veel gedoneerd wordt, is het de verwachting dat er wel eens meer geld zou kunnen worden opgehaald dan nodig is. ,,Wat over is, wordt – in de geest van Raisa – geschonken aan een goed doel’’, aldus Nicasia.

  1. ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmerrie die tot op de dag van vandaag duurt’
    UPDATE

    ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmer­rie die tot op de dag van vandaag duurt’

    Bij de Haagse rechtbank heeft vanochtend de zaak gediend van de 29-jarige Roy B. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de 17-jarige Rotterdamse scholier Orlando Boldewijn in 2018. De moeder van Orlando woonde de regiezitting bij. ,,Voor de familie en vrienden van Orlando Boldewijn begon op maandag 19 februari 2018 een nachtmerrie die voortduurt tot op de dag van vandaag’’, zei de officier van justitie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam