Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Veel drankrijders bij nachtelijke alcoholcontrole in Maastunnel

De politie heeft de balans opgemaakt van een nachtelijke alcoholcontrole in de Maastunnel afgelopen weekend. Liefst 37 automobilisten hadden te veel drank op. Drie van hen maakten het zo bont dat hun rijbewijs direct is ingevorderd.

Maar dat was nog niet alles. Twee bestuurders bleken sowieso geen rijbewijs te hebben, van twee anderen was het ongeldig verklaard.

Eén persoon had nog 35 dagen cel open staan en een andere drie dagen. Twee personen gaven valse namen op en weer een andere had een fles pepperspray bij zich.

Ervandoor

Twee automobilisten probeerden aan de alcoholcontrole te ontkomen door er met hoge snelheid vandoor te gaan. De eerste bestuurder crashte op de Wolphaertsbocht tegen een trottoirverhoging en probeerde er vervolgens lopend er vandoor te gaan, tevergeefs. 

De tweede bestuurder reed met hoge snelheid de Maastunnel in van Zuid naar Noord en knalde op een auto die stond op de kruising Rochussenstraat met de 's-Gravendijkwal. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en de man werd iets verderop aangehouden.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam