Volledig scherm
Leon Yen (links) van digitaal beveilingsbedrijf Threatspan tekent de deelname-overeenkomst met PortXL. © PortXL

Veertien uitvindersbedrijven naar de Rotterdamse haven gehaald

Veertien uitvindersbedrijven zijn vandaag uitverkoren om hun idee in de Rotterdamse haven verder te ontwikkelen. Het gaat, onder meer, om Marine Bubble Flow dat met een nieuw boegontwerp schepen zuiniger wil laten varen. Een scherm van luchtbellen moet de wrijving van het staal met het water nog verder verminderen.

Ook tot verbeelding spreekt Ionada dat een speciale filter heeft bedacht tegen de vervuilende uitstoot van schepen.

De veertien bedrijven zijn geselecteerd voor PortXL, een jaarlijks programma van de haven om innovaties van over de hele wereld naar Rotterdam te halen. De uitvinders krijgen drie maanden lang intensieve begeleiding om hun onderneming tot wasdom te brengen. Ook krijgen zij de gelegenheid om hun vinding te presenteren aan grote bedrijven als Vopak en Boskalis.

De geselecteerde bedrijven zijn actief in het onderhoud, brandstofbesparing, digitale beveiliging en gegevensdigitalisatie. Behalve Marine Bubble Flow en Ionada zijn ook Bunker Connect, DockTech, Explect, Shipskart Marine, The Big Smile, WhaleWashing, BDB Greenpower, Ondavia, CargoLedger, ECOncrete Tech, MapGage en Threatspan uitverkoren.

Op 14 juni is een afsluitend evenement, waarbij de meeste uitvinders contracten met hun eerste klanten kunnen afsluiten.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam