Volledig scherm
PREMIUM
Ziggy Bax, Diego Buik en Mickel van den Enden (v.l.n.r) van Diego's, onder in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Vegaburger valt meer in de smaak dan vleesvariant bij hamburgerkoning Diego's

De gouden pollepelOnlangs opende onder in het Nieuwe Luxor Theater Diego's, de hamburgerzaak van Diego Buik. Die ken je wellicht van de duurste hamburger ter wereld, of een van de talloze burgerverkiezingen. Is zijn officieuze eretitel van hamburgerkoning terecht?

Op een vrijdagavond is de zaak goedgevuld. De muren zijn opvallend zwartwit geschilderd, de sfeer is prettig informeel. Alle tafeltjes zijn bezet, dus nemen we plaats aan de bar. Daar hebben we perfect zicht op de koks. Alhoewel... er komt weinig kookwerk aan te pas. Het is ontluisterend om te zien hoe weinig er zelfgemaakt wordt. De sauzen zijn elders gemaakt, de briochebroodjes ook, en de plakjes 'american cheese' worden rats rats uit hun plastic verpakking geholpen. De geinige kaasdip waar je je frieten in kunt dopen, komt van smeerkaasgigant Eru. Die frietjes (McCain) zijn overigens goed.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam