Volgens Debbie Maas, bestuurder van Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond, moeten mensen ook bij een avondklok naar buiten kunnen als spanningen thuis hoog oplopen.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens Debbie Maas, bestuurder van Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond, moeten mensen ook bij een avondklok naar buiten kunnen als spanningen thuis hoog oplopen. © Jan de Groen

Veilig Thuis slaat alarm: ‘Avondklok kan ervoor zorgen dat de boel thuis uit de hand loopt’

Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond slaat alarm: bij een avondklok en sluiting van de scholen kunnen volwassenen en kinderen moeilijker hulp zoeken als het thuis niet goed gaat. Dat is rampzalig, omdat het meldpunt sinds anderhalve maand ziet dat het gemelde huiselijk geweld vaak ernstiger is.

  1. Wat staat ons te wachten als het aantal besmettingen in Rotterdam niet snel daalt?
    PREMIUM

    Wat staat ons te wachten als het aantal besmettin­gen in Rotterdam niet snel daalt?

    Een avondklok, het sluiten van ‘niet-essentiële’ winkels en weer thuisonderwijs voor scholen vanaf het voortgezet onderwijs. Extra maatregelen voor plekken in het land waar het niet goed gaat, waarmee het kabinet op de rem wil trappen. Dat staat ons te wachten als het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames niet snel flink afneemt, want de Rotterdamse regio is zo’n rode plek. Hoe werkt dat?

In samenwerking met indebuurt Rotterdam