Tommie van Vijfeijken
Volledig scherm
PREMIUM
Tommie van Vijfeijken © Privé

Verbitterd over de rock-’n-rollscene viel Tommie (57) in slaap op de bank, en werd nooit meer wakker

van wieg tot grafVrienden, collega’s, maar ook artiesten: iedereen kon op Tommie van Vijfeijken (57) rekenen. De  bekendste geluidsman van Rotterdam kwam weliswaar met een gebruiksaanwijzing, maar had een hart van goud. Tijdens de coronacrisis ging het bergafwaarts met de rock-’n-roller die leefde voor de muziek. Deze week zijn verhaal in de rubriek Van Wieg tot Graf.

 1. Niemand kon mensen aan zich binden zoals Rob (80): ‘Als hij begon te vertellen, hing iedereen aan zijn lippen’
  PREMIUM
  van wieg tot graf

  Niemand kon mensen aan zich binden zoals Rob (80): ‘Als hij begon te vertellen, hing iedereen aan zijn lippen’

  Rob Dirkzwager (80) werd geboren in Den Haag, was ingeburgerd in Amsterdam en voelde zich thuis in Rotterdam. Zijn stofzuigerborstel was een begrip in deze stad en ver daarbuiten. Door zijn charme, zijn vakmanschap en zijn enthousiasme was de standwerker een voorbeeld voor vele collega’s in deze regio. Deze week in Van Wieg tot Graf het verhaal van Robert ‘Rob’ Arnold Dirkzwager (1940-2021).
 2. Mila (17) wordt ’s ochtends liever wakker van daglicht dan van een alarm: ‘Ik slaap met de gordijnen open’
  PREMIUM
  Ik zeg je

  Mila (17) wordt ’s ochtends liever wakker van daglicht dan van een alarm: ‘Ik slaap met de gordijnen open’

  Waar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. Mila van Werkhoven uit Rotterdam wordt ’s ochtend liever wakker van daglicht, dan van een alarm: „Dan voel ik me opgewekter.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam