Volledig scherm
Foto ter illustratie © anp

'Verboden' feest verplaatst naar Rotterdamse boot

Het door de rechter verboden dancefestival Full Moon is op een boot in Rotterdam alsnog gehouden. Dat liet de organisatie vannacht weten. Er zou eigenlijk vrijdagavond worden gefeest in Fort Voordorp in De Bilt, maar dat zag de Utrechtse gemeente niet zitten. Het festival stapte naar de rechter, maar die gaf de gemeente gelijk.

De organisatie had al aangekondigd dat Full Moon dan ergens anders zou worden gehouden. De locatie werd geheimgehouden voor de buitenwereld. Alleen de 850 mensen met een kaartje werden ingelicht. Ze konden kiezen: gaan feesten in Rotterdam, hun geld terugkrijgen of het kaartje voor Fort Voordorp ruilen tegen een kaartje voor een volgende editie van Full Moon.

De meeste mensen kozen voor de eerste optie. Op het hoogtepunt waren zo'n 750 mensen op partyboot De Ameland. Die vaart sinds zaterdag 15 uur door Rotterdam. Dat gaat zonder problemen, zei de organisatie. Om de twee uur legt De Ameland even aan, zodat mensen op en af kunnen stappen. Het schip wordt begeleid door de havenpolitie.

Full Moon werd in De Bilt geweigerd, omdat er niet op tijd een vergunning was aangevraagd. De organisatie vond dat het om een besloten feest ging, maar daar waren De Bilt en de rechter het niet mee eens. De organisatie benadrukte dat het door uit te wijken naar Rotterdam de uitspraak van de rechter niet heeft genegeerd. De gemeente Rotterdam gaf wel toestemming voor het feest.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam