Volledig scherm
Een impressie van het nieuwe station Rotterdam Alexander. © OPL Architecten/NS Stations

Verbouwing NS-station Alexander begint in april 2018

De ingrijpende verbouwing van het NS-station Rotterdam-Alexander gaat in april 2018 van start. Dat heeft Jaap van den Berg van de dienst Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam vanmorgen bekend gemaakt. Hij vertelde tijdens een bijeenkomst van Alliantie Alexander dat het karwei ongeveer een jaar zal gaan duren. ,,In de tussentijd rijden de treinen door’’, gaf hij aan.

Voor de aanpak van het NS-station ligt een bedrag van 9,2 miljoen euro klaar. Het opknappen van de buitenruimte gaat bijna 1 miljoen kosten.

Station Rotterdam-Alexander is een halteplek in Prins Alexander waar ook metro’s en bussen stoppen. ,,Alles komt straks in één gebouw onder één dak,’’ vertelde Ilse Schutte van NS Stations eerder over het ontwerp waar ook veel glas in zit. Het ov-punt is met 17.000 reizigers per dag het derde station van Rotterdam. De aanpak had aanvankelijk al in 2018 klaar moeten zijn, het jaar dat het station 50 jaar bestaat.

Quote

Alles komt straks in één gebouw onder één dak

Ilse Schutte, NS

Ook de omgeving van de halteplek – een verrommeld gebied met veel beton en zwerffietsen – wordt aangepakt. Buiten komen 1100 extra fietsplekken. Ook het busstation gaat op de schop.

Tijdens de bijeenkomst van Alliantie Alexander – waarin overheden, ondernemers en andere organisaties zitten - werden ook de plannen voor de herinrichting van de Marten Meesweg bekend gemaakt. De route langs de A20 zou een van de meest veilige en duurzame straten van Rotterdam moeten worden. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
5111 stemmen