Arrestatie van de 23-jarige verdachte op het station van Eindhoven. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Sarah Papenheim in een Rotterdams studentencomplex.
Volledig scherm
Arrestatie van de 23-jarige verdachte op het station van Eindhoven. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Sarah Papenheim in een Rotterdams studentencomplex. © Erik van der Heijden

Verdachte (23) van betrokkenheid bij dood studente Sarah blijft voorlopig vastzitten

De 23-jarige Rotterdammer die wordt betrokkenheid bij de dood van de 21-jarige Amerikaanse studente Sarah Papenheim aan de Kralingse Kerklaan blijft voorlopig vastzitten. Hij is vandaag voorgeleid en de rechter-commissaris heeft besloten dat hij nog twee weken vast blijft zitten op verdenking van moord dan wel doodslag. 

De verdachte werd woensdag aangehouden op het station Eindhoven. Sarah Papenheim werd afgelopen woensdag dood aangetroffen in het studentencomplex De Stor aan de Kralingse Kerklaan in Rotterdam. Ze is door messteken om het leven gebracht. Het is nog onduidelijk wat de exacte aanleiding voor de steekpartij was.  Andere studenten stelden dat Sarah regelmatig door de verdachte werd lastiggevallen. Hij woonde in hetzelfde studentencomplex als Sarah.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam