Volledig scherm
Stefaan Bogaerts. © Politie

Verdachte (47) aangehouden voor moord zakenman Stefaan Bogaerts

De politie heeft vanmiddag een 47-jarige man uit Den Haag aangehouden. Hij wordt verdacht van de moord op de Belgische zakenman Stefaan Bogaerts. Het slachtoffer werd 21 september vorig jaar in zijn auto in Spijkenisse doodgeschoten. 

De verdachte werd in zijn cel van de gevangenis in Alphen aan den Rijn aangehouden. De man zit daar in voorlopige hechtenis voor een ander misdrijf. DNA dat na de moord op de Belg werd aangetroffen op verbrande kledingsresten had een match met DNA van de verdachte Hagenaar.

De fatale avond reed Bogaerts door Spijkenisse. Hij parkeerde rond 21:20 uur in de Lisstraat en werd toen van dichtbij onder vuur genomen. De dader bleek geen geoefende schutter, want de kogels belandden zelfs in een nabijgelegen appartementencomplex. Bewoners raakten niet gewond.

De auto werd later brandend aangetroffen in Barendrecht naast een pannenkoekenhuis. Daar werd ook verbrande kleding gevonden. 

Bogaerts handelde in zeecontainers en had grote schulden.  Hij schaamde zich hiervoor en mogelijk ging hij in de drugshandel uit schaamte voor zijn financiële nood. Waarschijnlijk had hij een conflict met enkele criminelen gekregen.  De verdachte is een lid van motorclub Caloh Wagoh. Politie en justitie beschouwen de organisatie als een ‘Outlaw Motorcycle Gang’ (OMG). 

Het programma Opsporing Verzocht besteedde vorige week aandacht aan de zaak. Hierna kwamen vier tips binnen. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in! 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam