Volledig scherm
Een voorbijganger bekijkt de plek waar een kantoorpand is beschoten met een antitankwapen. © ANP

Verdachte beschieten pand Panorama blijft vast

De 25-jarige man uit Rotterdam die is aangehouden in verband met de beschieting van het pand van het tijdschrift Panorama met een raketwerper, blijft langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris van de Amsterdamse rechtbank beslist.

Het voorarrest van de andere verdachte, een 41-jarige man uit Woerden, was eerder deze week al verlengd. Beide mannen zitten in beperkingen en mogen alleen met hun advocaat contact hebben.

Vorige maand werd de gevel van het gebouw van Panorama aan de Teleportboulevard in Amsterdam 's nachts onder vuur genomen. De politie hield de ochtend daarna al direct een verdachte aan: de baas van motorclub Caloh Wagoh Main Triad in Woerden. Of de tweede verdachte ook bij een motorbende hoort, is nog niet bekend. Niemand raakte gewond.

Nog geen week nadat het pand van Panorama was beschoten, werd het gebouw van De Telegraaf in Amsterdam ook doelwit van een aanslag. Met een bestelbusje reed een man 's nachts twee keer in op de glazen pui en stak daarna het busje in brand.

Sinds de aanslagen worden redactiepanden in de hoofdstad extra bewaakt.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!  

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam