Volledig scherm
De politie doet onderzoek in de Herman Bavinckstraat na de verkrachting van een 20-jarige studente. © MediaTV

Verdachte brute verkrachting viel dezelfde nacht nóg een vrouw aan

Gerson F. (18) de verdachte van de gruwelijke verkrachting van een studente in de Rotterdamse wijk De Esch, wordt verdacht van nog een aanranding van een jonge vrouw, in dezelfde nacht. 

De verdachte zou op 21 juli van dit jaar elders in Rotterdam een vrouw hebben gevolgd, haar van achter hebben benaderd, haar hebben bedreigd, haar mond met zijn hand hebben bedekt en haar hebben betast. F. wordt daarnaast nog verdacht van twee berovingen waarbij hij mobieltjes buit maakte.

F. moet volgende week vrijdag voor het eerst voor de rechtbank verschijnen. Uit de dagvaarding van het Openbaar Ministerie blijkt dat het slachtoffer dat werd aangevallen in de Herman Bavinckstraat in de Esch in Kralingen ernstig gewond raakte. Ze liep door de verkrachting een slagaderlijke bloeding op. F. sloeg haar, hield haar vast en probeerde haar te wurgen met een opgerold t-shirt.

De werkwijze van F. is bij alle zaken waarvoor hij nu wordt vervolgd vergelijkbaar. In alle gevallen volgde hij zijn slachtoffers, benaderde hij ze van achteren en viel ze vervolgens aan. Op 29 april rukte hij een telefoon uit de handen van een slachtoffer, hetzelfde gebeurde op 16 juli. F. wordt ook nog verdacht van bezit van een rijbewijs dat niet van hem was. 

F. wordt op dit moment onderzocht in een forensisch centrum voor jongeren. Zijn advocaat zegt te hopen dat de zaak in januari inhoudelijk kan worden behandeld door de rechtbank. ,,Ik wil het niet onnodig traineren. Het is voor iedereen beter als de zaak snel voorkomt”, zegt ze. 

De verkrachting van de Indonesische studente zorgde voor veel onrust in Rotterdam. Honderden verontruste Rotterdammers liepen ruim een week later mee in een mars van Rotterdam Centraal naar de Esch, waar het slachtoffer woonde. De opluchting in de stad was groot toen de politie vier dagen na de verkrachting een verdachte aanhield. Vrij snel daarna vond het Nederlands Forensisch Instituut een dna-match met de verdachte.

Bekijk hier beelden van de stille tocht voor verkrachte studente Rotterdam op 31 juli 2018:

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam