Volledig scherm
Michel T. tussen zijn advocaat en begeleider. © Jan Hensema

Verdachte Kijvelandenmoord voor niets naar de rechtbank

De verdachte van de Kijvelandenmoord is vanochtend voor niets door zijn bewakers naar de rechtbank in Dordrecht gebracht. De rechtszaak tegen hem werd afgeblazen omdat één bepaald rapport nog niet klaar is. De behandeling van de zaak is opgeschoven naar begin oktober.

Jan-Hein Kuijpers, de advocaat van Michel T., deed bij de laatste voorbereidende zitting het verzoek een deskundige onderzoek te laten doen naar de invloed van het medicijn Ritalin op het gedrag van zijn cliënt. T. zou Ritalin hebben gebruikt als drug. Vanochtend werd T., die met de handen geboeid binnen werden gebracht, meegedeeld dat het rapport er nog niet is. Nog geen vijf minuten later werd hij weer weggevoerd door zijn begeleiders.

Michel T. stak in februari 2017 in de psychiatrische instelling in Poortugaal in een opwelling socio-therapeut Arnd Otten (25) dood. De dodelijk geweldsuitbarsting kwam de bewuste dag als een donderslag bij heldere hemel. Michel T. had het label uit zijn trui getrokken en vroeg aan Arnd een schaar om de draadjes die er nog in zaten, af te knippen. T. had de schaar nog niet aangereikt gekregen of hij stak er bruut mee in op Otten. Artsen vochten voor Arnds leven, maar dat viel niet meer te redden.

,,Ik heb nogal wat aangericht'', zei T. tijdens een eerdere pro forma-zaak. ,,Maar ik weet niet waarom ik het heb gedaan. Ik snap het zelf ook niet.''

De Papendrechter werkte nog maar net in de Poortugaalse tbs-kliniek en was er ook in opleiding. Niemand, zouden personeelsleden van Ottens afdeling later verklaren, had die dag iets aan T. gemerkt.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam