Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Verdachte Marktplaatsberoving Vlaardingen aangehouden in Apeldoorn

De politie heeft een 21-jarige vuurwapengevaarlijke man aangehouden voor twee berovingen, afgelopen week in  Vlaardingen en Hendrik-Ido Ambacht. De verdachte werd opgepakt in een woning in Apeldoorn. De dader bedreigde zijn slachtoffers bij de berovingen met een pistool nadat ze via Marktplaats een afspraak hadden gemaakt over de verkoop van een telefoon.

In Vlaardingen had vorige week woensdag een bewoner aan de Aalscholverlaan afgesproken met een man via Marktplaats voor de ruil van een mobiele telefoon. De bewuste man belde aan de deur en toen hij de telefoon wilde zien, trok hij een vuurwapen en bedreigde de verkoper. Die was hier alleen niet van gediend en gaf de telefoon niet af. De berover ging met lege handen naar huis. 

De politie kwam de verdachte tijdens het onderzoek op het spoor. Rotterdamse agenten in burger waren naar Gelderland afgereisd en wachtten tot de man naar buiten kwam. 

Toen er aan het eind van de middag iemand de voordeur uit liep, werd hij meteen tegen de grond gewerkt. Het bleek echter niet te gaan om de verdachte, maar om een 17-jarige jongen die ook in het huis verbleef. De agenten boden hun excuses aan. Even later werd de 21-jarige verdachte alsnog aangehouden. 

Wil jij ook als eerste op de hoogte zijn van breaking news uit je regio? Zet dan je push aan! 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam