Volledig scherm
De nacht voor de moord dook De J. op bij de Kentucky Fried Chicken aan het Marconiplein in Rotterdam-West, waar Graciëla werkte. © Politie/AD

Verdachte moord Graciëla volgende week voor rechtbank

Schiedammer Gilroy de J. die vast zit op verdenking van de moord op omgebrachte Graciëla Gomes Rodrigues (21) uit Rotterdam, staat volgende week vrijdag voor de rechtbank.

 In de zogenoemde pro forma-zitting wordt de voortgang van het onderzoek behandeld. Het proces tegen de 32-jarige De J. vindt pas volgend jaar plaats.

Graciëla werd 22 september dood gevonden in een sloot bij de Krabbeplas in Vlaardingen-West. Ze bleek door messteken om het leven te zijn gekomen. Al de zelfde dag werd De J., met wie de jonge vrouw een relatie had gehad, aangehouden. 

Dwang 

De nacht voor de moord dook De J. op bij de Kentucky Fried Chicken aan het Marconiplein in Rotterdam-West, waar Graciëla werkte. Vermoedelijk is ze na haar werk – onder dwang of niet - bij hem in de auto gestapt.

Wat volgens de politie vaststaat is dat Graciëla later die nacht bij het huis van de verdachte aan de Minister Donkerstraat in Schiedam-Nieuwland is geweest. Ze heeft daar vandaan in paniek met haar mobieltje noodoproepen naar haar broer verstuurd. Die werden op dat moment echter niet door hem opgemerkt. Haar laatste alarmmelding kwam bij de Krabbeplas vandaan. Politieagenten vonden daar enkele uren later Graciëla's stoffelijk overschot.

Quote

Het is niet in het belang van mijn cliënt nu al iets over de zaak te zeggen

Luciano Newoor

Vermoorden

Bekenden weten dat De J. eerder heeft verklaard Gracie, zoals ze door vrienden werd genoemd, te vermoorden als ze bij hem weg zou gaan. De J.’s advocaat Luciano Newoor zegt daar nog niet op te kunnen reageren. ,,Het is niet in het belang van mijn cliënt nu al iets over de zaak te zeggen’’, zegt hij. ,,Het onderzoek is bovendien nog in volle gang. Ik kan daarom dan ook nu nog geen standpunt innemen.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam