Verdachte omstandigheden rond vondst dode vrouw in auto in Nieuwe Maas

update/videoIn een auto die gisteravond laat uit de Nieuwe Maas in Rotterdam naar boven werd getakeld, is het lichaam van een vrouw gevonden. De politie was de hele zondag op zoek naar de wagen, nadat zaterdagnacht de bestuurder (38) bij de Parkhaven uit het water was geklommen. De man wordt verdacht van een misdrijf en is aangehouden. 

De politie onderzoekt wat er zich in de nacht van zaterdag op zondag heeft afgespeeld. De politie rukte uit nadat omstanders 's nachts meldden dat er een man uit de Maas was geklommen. Hij bleek onderkoeld te zijn en een steekwond te hebben. Een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis. Ook werd hij aangehouden. 

Uren later verklaarde de man dat er nog iemand in de auto zat waarmee hij in het water belandde. Er werd met een sonarboot gezocht naar die tweede inzittende.

De zwarte Mercedes werd gisteravond in de Nieuwe Maas gevonden. Ook gingen duikers het water in om te zoeken naar de andere persoon. Door de sterke stroming werd die zoektocht op een gegeven moment gestaakt. 

Tekst gaat verder onder de foto. 

De auto werd door reddingswerkers uit de Nieuwe Maas getakeld.
Volledig scherm
De auto werd door reddingswerkers uit de Nieuwe Maas getakeld. © MediaTV

Verklaring 

Er is volgens de politie nog veel onduidelijk over de verdachte omstandigheden rond de vondst van de dode vrouw. Het is bijvoorbeeld nog onbekend hoe de man aan de steekwond is gekomen. Ook is de relatie tussen de man en de vrouw onbekend. ,,Het is een heel complex verhaal", zegt de woordvoerder. 

Wel zag de politie voldoende aanknopingspunten om de man aan te houden. ,,Dat hebben we besloten op basis van zijn verwondingen en zijn verklaring over hoe de auto in de Maas belandde. We houden alle opties open dus houden we ook rekening met een misdrijf.”

Tekst gaat verder onder de foto. 

De zwarte auto werd gisteravond laat uit het water getakeld.
Volledig scherm
De zwarte auto werd gisteravond laat uit het water getakeld. © MediaTV

De Mercedes heeft een Duits kenteken. De wagen staat geregistreerd in de plaats Borken, net over de grens bij Winterswijk. 

Duikers van de politie zoeken naar de auto.
Volledig scherm
Duikers van de politie zoeken naar de auto. © MediaTV
  1. Uitslaande brand zorgt voor zware schade aan woning in Capelle aan den IJssel, vuur pas na uren blussen uit
    Update/video

    Uitslaande brand zorgt voor zware schade aan woning in Capelle aan den IJssel, vuur pas na uren blussen uit

    In een woning aan de ’s-Gravenweg in Capelle aan den IJssel is vanmiddag rond 15.00 uur een grote, uitslaande brand uitgebroken. De vlammen sloegen lange tijd uit het rieten dak van de woning. De brandweer probeerde met man en macht het vuur te blussen. Pas rond 20.30 uur werd het sein brand meester gegeven. Momenteel worden er nog laatste werkzaamheden door de brandweer uitgevoerd. De woning is zwaar beschadigd.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam