Verdachte steekpartij Ridderkerk is 13-jarige jongen: slachtoffer (16) vecht voor zijn leven in ziekenhuis

VIDEODe verdachte van de steekpartij bij de Prinses Margrietstraat in Ridderkerk is een 13-jarige jongen uit Rotterdam.  Bij de steekpartij raakte een 16-jarige jongen zwaargewond. De tiener is met een spoedtransport naar het Erasmus MC gebracht en vecht daar voor zijn leven. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Zowel slachtoffer als verdachte zijn leerlingen van het nabijgelegen Gemini College. 

De steekpartij vond plaats om 14.30 uur  in de buurt van de school. Het slachtoffer is met zwaar letsel naar het ziekenhuis gebracht en vecht voor zijn leven. Er werd ook een traumaheli ingezet. 

,,Er is veel politie in de school. Wij zijn erg geschrokken van wat er gebeurd is’’, aldus een leerling van het Gemini College. ,,Wij hebben gehoord dat het om iemand van onze school gaat. Ik weet niet wie het is.’’ 

Een buurtbewoonster vertelt dat ze ‘veel kabaal’ hoorde toen ze thuiskwam en vanuit het raam zag wat er gebeurde. Volgens haar hebben veel kinderen, waaronder een aantal heel jonge, gezien wat er gebeurd is.

Slachtofferhulp is inmiddels in de school aanwezig. Met de leerlingen die het hebben gezien, wordt gesproken. Ze worden opgehaald door hun ouders. Het Gemini College heeft nog niet op de steekpartij gereageerd. 

Een vrouw meldt dat een à twee weken geleden zo’n 150 jongeren samenschoolden in de buurt. Het zou gaan om leerlingen van het Gemini College en het christelijke Farelcollege. ,,Er werd ruzie gemaakt. Toen er politie aankwam, riep iemand ‘blauw’ en rende iedereen weg.’’

Het onderzoek van de politie is volop gaande. Rechercheurs spreken met getuigen. 

De politie doet onderzoek in de buurt.
Volledig scherm
De politie doet onderzoek in de buurt. © MediaTV
Het onderzoek van de politie is volop gaande.
Volledig scherm
Het onderzoek van de politie is volop gaande. © MediaTV
Hulpdiensten zijn ter plaatse.
Volledig scherm
Hulpdiensten zijn ter plaatse. © MediaTV
Het 16-jarige slachtoffer is een leerling van het Gemini College.
Volledig scherm
Het 16-jarige slachtoffer is een leerling van het Gemini College. © mediatv

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam