Volledig scherm
Silfano M. © Politie

Verdachte van doodschieten rapper Feis blijft voorlopig achter tralies

De 25-jarige Silfano Junior M., die afgelopen woensdag is aangehouden op verdenking van het schieten op Faisal Mssyeh en zijn broer, blijft twee weken langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris van de Rotterdamse rechtbank vanmiddag besloten. Bij dit schietincident kwam Faisal, beter bekend als rapper Feis, om het leven en raakte zijn broer zwaargewond.

Silfano M. zit niet meer in beperking. Dit betekent dat hij wel contact mag hebben met de buitenwereld, bijvoorbeeld zijn familie. Hem wordt moord dan wel doodslag op rapper Feis ten laste gelegd en een poging daartoe op zijn broer Bilal.  

De schietpartij vond plaats op 1 januari op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Daarna verdween M. van de radar en dook hij onder om uit de handen van de politie te blijven. Bekenden van M. verklaarden tegenover deze krant dat M. was uitgeweken naar het buitenland; Suriname. Door geldgebrek zou hij zijn teruggekomen naar Nederland waar hij vervolgens onderdook in Kerkrade.

De politie linkt de verdachte Silfano M. ook aan de dubbele moord van eind december 2017 waarvan Gilbert Henriëtta (26) en Lidomar Elizabeth (25) het slachtoffer werden. De twee werden doodgeschoten toen ze aan de Rhijnauwensingel in Rotterdam-Beverwaard in de auto zaten. M. zou de opdrachtgever zijn geweest. Bronnen rond het onderzoek meldden eerder al dat Silfano M. jonge Rotterdammers ronselde om de liquidatie uit te voeren. Hij is destijds in het onderzoek aangehouden, maar moest wegens gebrek aan bewijs worden vrijgelaten.  Het Openbaar Ministerie (OM) kan nog niets zeggen over een eventueel nieuwe poging om hem alsnog voor de zaak Rhijnauwensingel te vervolgen.     

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
7451 stemmen