Rapper Feis werd op nieuwjaarsdag doodgeschoten.
Volledig scherm
Rapper Feis werd op nieuwjaarsdag doodgeschoten. © Opsporing Verzocht

Verdachte van doodschieten rapper Feis op Nationale Opsporingslijst

De moeder van rapper Feis (32) doet een emotionele oproep te helpen bij het opsporen van de nog steeds voortvluchtige verdachte, Silfano M. (24). Feis werd op nieuwjaarsdag nabij een horecazaak aan de Nieuwe Binnenweg doodgeschoten. In haar schriftelijke verklaring schrijft ze deze krant kapot te gaan van het feit dat de vermeende schutter nog altijd niet is gevonden. De verdachte is op de Nationale Opsporingslijst gezet.   

‘Ik leef al vier maanden en een week in de ergste nachtmerrie die je als moeder kunt hebben. En nog geen spoor van de schutter. Als moeder ga je kapot, wij gaan kapot. Het maakt je boos en roept het veel onrust op. Mijn kind is slachtoffer van zinloos geweld. We kunnen het pas een plekje beginnen te geven als hij gepakt is. Het idee dat hij vrij rondloopt met grote kans dat het kind van iemand anders het volgende slachtoffer wordt, is gewoon niet te bevatten. Hij moet echt gepakt worden en wij willen iedereen vragen om te helpen. Het kan ook jouw broer, beste vriend of kind overkomen.

Beloning

Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 15.000 uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van gezochte M. Vanavond wordt in het tv-programma Opsporing Verzocht opnieuw aandacht aan de zaak besteed. 

De Rotterdamse rapper Feis overleed nadat hij werd neergeschoten. Ook zijn broer raakte zwaargewond en lag enige tijd in coma. Feis was eerder met wat vrienden bij een Kaapverdiaans restaurant geweest. De vermoedelijke dader zou uit zijn dak zijn gegaan omdat iemand in de zaak hem ‘kleine’ had genoemd. Het heeft er volgens de politie alle schijn van dat vanuit het niets is geschoten door de nog altijd voortvluchtige dader. 

Dubbele moord

Opsporing Verzocht meldde in een eerder aflevering dat de politie zocht naar de Rotterdammer Silfan M, ook wel ‘Fano’ genoemd. M. is een bekende in het criminele circuit. De politie linkt hem ook aan de dubbele moord van eind december 2017 waarvan Gilbert Henriëtta (26) en Lidomar Elizabeth (25) het slachtoffer werden. De twee werden doodgeschoten toen ze aan de Rhijnauwensingel in Rotterdam in de auto zaten. M. zou de opdrachtgever zijn geweest.

Bronnen rond het onderzoek meldden eerder al dat Silfano jonge Rotterdammers ronselde om de liquidatie uit te voeren. M. is destijds in het onderzoek aangehouden, maar moest wegens gebrek aan bewijs worden vrijgelaten. Daarna verdween hij van de radar totdat hij met oud en nieuw weer in het uitgaansleven opdook. 

De 110 binnengekomen tips hebben de politie nog niet naar de verdachte geleid.

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam