Verdachte van neerslaan Rotterdamse agent bij trouwstoet is de broer van bruid

videoDe 25-jarige Rotterdammer die is aangehouden voor het buiten westen slaan van een agent die eind augustus in Rotterdam een trouwstoet controleerde, blijkt de broer van de bruid te zijn. Het Openbaar Ministerie (OM) neemt het de familie van de man zeer kwalijk dat ze hem heeft verstopt.

Het is volgens het OM ‘overduidelijk’ dat de familieleden wisten wie de agent heeft mishandeld. ,,Desondanks hebben zij niet alleen gezwegen over de rol van de verdachte, maar ook nog eens het onderzoek bemoeilijkt door bewust tegen te werken.” Het onderzoek duurde daarom volgens het OM onnodig lang. 

De man werd woensdag in Lopik opgepakt. Agenten vonden hem onder zijn bed, waar hij zich had verstopt. Hij blijft nog veertien dagen in voorarrest. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam beslist. 

Toeteren

Het incident gebeurde op vrijdag 30 augustus. Rond 16.00 uur werd de politie gewaarschuwd over de trouwstoet, omdat deelnemers onnodig zouden toeteren, asociaal reden, mensen op autodaken zaten en het overige verkeer stopten en blokkeerden. Agenten spraken de deelnemers van de trouwstoet op de Maasboulevard aan, waarna de bruiloftsgasten met veel kabaal vertrokken, aldus de politie.

Op de Westzeedijk blokkeerde de stoet het verkeer opnieuw. Toen een van de feestgangers werd aangehouden, misdroegen anderen zich volgens de politie flink. Een van hen sloeg een agent zo hard, dat de politieman viel en korte tijd het bewustzijn verloor. De agent heeft volgens de politie nog steeds veel last van het incident en is nog altijd niet volledig aan het werk.

Volledig scherm
Op videobeelden is te zien hoe de agent wordt neergeslagen. © Opsporing Verzocht

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam