Volledig scherm
Sporenonderzoek op het balkon van de woning aan de Crooswijkseweg. © MediaTV.nl

Verdachten balkonmoord in Crooswijk komen vrij

De vier mannen die worden verdacht van de moord op Rotterdammer Mohamed Ghoumati (35) komen op vrije voeten. De rechtbank heeft vanmiddag bepaald dat de voorlopige hechtenis van de vier wordt geschorst. Dat betekent dat ze het proces in vrijheid mogen afwachten.

Aan hun vrijlating worden wel twee voorwaarden gesteld. De verdachten moeten hun paspoort inleveren en dienen bij alle rechtszittingen die nog volgen, aanwezig te zijn.

Ghoumati werd 13 juli van het afgelopen jaar doodgeschoten in een woning aan de Crooswijkseweg. Zijn levenloze lichaam werd aangetroffen op het balkon.

In het huis waren nog drie andere mensen aanwezig toen een aantal mannen daar binnendrong. Het heeft er alle schijn van dat Ghoumati doelwit was van een overval. Veel nuttige verklaringen hebben de getuigen niet over het dodelijk misdrijf afgelegd. Het is, oordeelde de rechter al eerder, alsof ze niet het achterste van hun tong willen laten zien.

Jeugdgroep

Bekend is dat drie van de vier verdachten - Hicham E. (23), Soufyan M. (24) en Youssef A. (20) – behoren tot een criminele jeugdgroep uit Amsterdam-West. De vierde man, de oudste van het stel, Ridouan el Y. (28) heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

Wanneer de rechtszaak inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend. De rechter heeft aangegeven eerst zelf een kijkje in de woning te willen nemen om een duidelijk beeld van de omstandigheden te krijgen.