Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Verdachten van brute woningoverval op 98-jarige man in Krimpen: ‘Wij hebben hier niks mee te maken’

Twee mannen, die ervan worden verdacht in mei 2019 een 98-jarige man op brute wijze in zijn woning in Krimpen aan den IJssel te hebben overvallen, moesten dinsdag opnieuw voor de rechter verschijnen. Tegen de 22-jarige I.F. en de 28-jarige A.K. werden in juni gevangenisstraffen van 7,5 en 8 jaar geëist. De rechtbank ging vandaag verder met de zaak, omdat  in juni bekend werd dat de twee mogelijk een deal hadden gesloten.

 1. Eis: 8 jaar cel voor gewelddadige woningoverval op 98-jarige man uit Krimpen aan den IJssel

  Eis: 8 jaar cel voor gewelddadi­ge woningover­val op 98-jarige man uit Krimpen aan den IJssel

  Justitie heeft vanmiddag jarenlange celstraffen geëist tegen de twintigers die ervan worden verdacht een brute woningoverval te hebben gepleegd op een hoogbejaarde man in Krimpen aan den IJssel. Vorig jaar mei drong het tweetal de woning van het 98-jarige slachtoffer binnen. De mannen rukten de alarmknop van zijn arm en zetten een pistool op zijn voorhoofd. Ook sleurden ze hem door de gang en bonden zijn handen vast. Tegen de 27-jarige A.K. is 8 jaar cel geëist. Justitie wil dat de 21-jarige verdachte I.F. 7,5 jaar de cel ingaat. De twee verdachten ontkennen hun betrokkenheid bij de zaak.
 2. Onderzoek naar brute woningoverval op 98-jarige man heropend vanwege ‘deal’ tussen verdachten

  Onderzoek naar brute woningover­val op 98-jarige man heropend vanwege ‘deal’ tussen verdachten

  Het onderzoek naar de brute woningoverval op een 98-jarige man uit Krimpen aan den IJssel wordt heropend. Volgens de rechtbank hadden de 21-jarige en 27-jarige verdachten mogelijk een deal gesloten. De eerste zou een bekentenis afleggen en onder ede - als getuige - zijn handlanger vrijpleiten. Daar zou hij 5000 euro voor krijgen, geld dat mogelijk (deels) al aan hem of de familie is betaald. Maar de 21-jarige nam niet de schuld op zich, hij ontkende de overval te hebben gepleegd.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Man gewond bij steekpartij in Vlaardingse flat, vrouw aangehouden
  Play

  Man gewond bij steekpar­tij in Vlaarding­se flat, vrouw aangehou­den

 2. Samenvatting: Sparta Rotterdam - PSV
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting | Sparta Rotterdam - PSV

  16 januari

Rotterdam