Volledig scherm
© Archieffoto ANP

Verdachten van verkrachting 13-jarig meisje vrijgesproken

De rechtbank in Rotterdam heeft vanmiddag twee uit Afghanistan afkomstige mannen (24 en 25 jaar) vrijgesproken van de verkrachting van een 13-jarig meisje uit Rotterdam. De twee zouden het slachtoffer in april 2012 met bruut geweld seksueel hebben misbruikt.

Ze ontkennen niet dat ze seks hebben gehad met het minderjarige meisje en dat is uit NFI-onderzoek ook gebleken, maar ze beweren dat het zonder dwang is gebeurd. Omdat naast de verklaring van het slachtoffer volgens de rechtbank geen bewijs is gevonden voor het gewelddadige misbruik, zijn ze daarvan vrijgesproken.

Wel zijn ze schuldig bevonden aan het hebben van seks met een minderjarige en hebben ze daar een celstraf van een jaar voor opgelegd gekregen.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden tegen beide mannen twee jaar gevangenisstraf. Volgens de aanklager lokte de toen 22-jarige verdachte Nazir S. het meisje mee in de auto, voerde hij haar dronken en nam hij haar mee naar hotel Amar aan de Mathenesserlaan in Rotterdam. Daar werd door S. en zijn maat Mashin G., destijds 22 en 24 jaar, seks met het meisje bedreven.

De aanklager stelde tijdens de rechtszaak dat het meisje verliefd was op Nazir. 'Ze wilde vooral bij hem zijn. Ze had niets met Mashin. Ze vond het spannend om stiekem een afspraak te maken en van huis weg te blijven voor een nacht. Gedurende de dag wordt ze dronken gevoerd door twee volwassen mannen die heel goed weten waar ze mee bezig zijn. Toen ze het echt niet meer wilde en dat ook duidelijk aangaf in de hotelkamer werden haar signalen genegeerd en werd ze door de twee verdachten verkracht. Dit is voor de rest van haar leven haar eerste seksuele ervaring.'

De verdachten waren nog niet zo lang vrij van een langdurige gevangenisstraf in verband met een gewelddadige straatroof. Ze liepen beiden in een voorwaardelijke invrijheidstelling.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

poll

Een jaar uitstel voor nieuw stadion Feyenoord: komt van uitstel ook afstel?

Een jaar uitstel voor nieuw stadion Feyenoord: komt van uitstel ook afstel?

  • Ja, dat nieuwe stadion komt er nooit (34%)
  • Nee, het plan wordt hier alleen maar beter van (28%)
  • Ik ben het spoor inmiddels bijster (38%)
9825 stemmen